М’ясний пиріг з картоплею(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №9)
20 травня 2022р. | |
62 |
Для початку розтопимо 100 г вершкового масла і наллємо його в миску. Додамо 200 мл сметани, одне яйце, дрібку солі та перемішаємо.
Просіюємо 300 г борошна і дві чайні ложки розпушувача. Замішуємо м’яке та еластичне тісто. Загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на деякий час.
Приступаємо до приготування начинки. Філе курки наріжемо маленькими шматочками. Потім візьмемо одну середню картоплю і наріжемо на кубики. Змішаємо разом і додамо подрібнену цибулю. Також, не завадить суміш перців та базилік.
Повернемося до тіста, робочу поверхню припилимо борошном і розділимо тісто на 2 частини. Розкочуємо пласт овальної форми.
Викладаємо начинку, накриваємо другою частиною тіста та защипуємо краї.
Робимо дірочки вилкою. Змащуємо збитим яйцем із щіпкою куркуми.
Випікаємо приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
• Куряче філе;
• Картопля 1 шт;
• 2 яйця;
• 2 цибулини;
• сіль;
• Спеції;
• 100г масла;
• 300г борошна;
• 200 мл сметани;
• 2 ч.л. розпушувача
(всього голосів: 3)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
3 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Помідори для цього рецепту краще брати середні або дрібні, щоб вони добре вмістилися в літрову банку. Помідори помити і надрізати навпіл не до кінця...
Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками. Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності...
Помідори нарізати на кусочки. Так само нарізати яйця і сир...
Рис відварити 15 хвилин, майже до готовності і остудити. Овочі відварити 5-7 хвилин, остудити і нарізати кубиками, додати в рис. Змішати яйце з молоком, влити в суміш овочів та рису. Викласти готове тісто у форми для пудингу, запікати в духовці за 180 градусів 20 хвилин. Можна приготувати на водяній бані або пароварці...
Для заправки перемішати виделкою в мисці олії, мед і гірчицю. Курку порізати соломкою...
Скумбрію розділити на філе: для цього відрізати голову і хвіст, видалити нутрощі і чорну плівку, відрізати плавники. Ретельно промити під проточною водою і відокремити філе від кісток...
Нарізати в’ялені помідори, додати часник, прованські трави, сіль і перець. Перемішати і додати оливкову олію...
Моркву і картоплю відварити до готовності, охолодити, очистити. Копчену курку, картоплю, моркву нарізати невеликими кубиками...
Куряче філе відварити в підсоленій воді 30-40 хв. Нарізати потім його невеликими кубиками...
Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодити. Цибулю нарізати кубиком...