Запечена скумбрія з овочами(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №99)

30 жовтня 2022р.
259


Рибі відрізаємо голову, плавники, чистимо гарненько всередині.

Робимо поперечні надрізи з боків риби: для того, щоб краще просолилася. Маринуємо рибу: солимо зовні і всередині, поливаємо соком лимона, посипаємо приправою для риби також і зверху, і всередині.

Далі готуємо овочеву шубу для скумбрії. Цибулю нарізаємо кільцями і півкільцями, помідор – великими кільцями, видаливши попередньо плодоніжки, болгарський перець (очищений від насіння) – кільцями, яблуко (спочатку треба очистити від шкірки і вийняти серцевину) – часточками.

Деко застелити фольгою. На фольгу укласти овочеву шубу. Спочатку кладемо цибулю на середину, на цибулю укладаємо рибу, а з боків риби викладаємо шарами: колечка помідора, болгарського перцю, часточки яблука. Рибу поливаємо маринадом.

Рукою виминаємо суху м’яту і присипаємо рибку. У черевце рибки вкладаємо часточки лимона.

Страву злегка треба скропити рослинною олією (оливковою олією). Краї фольги трохи підняти: вийде як би човник, і сік не буде випливати на деко. Відправляємо страву в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 40 хвилин.


• свіжоморожена скумбрія – 1-2 штуки,
• ріпчаста цибуля – 1 штука,
• помідор – 1-2 штуки,
• болгарський перець – 1 штука, яблука – 1-2 штуки,
• рослинна олія – 1 столова ложка,
• сік половини лимона,
• сіль, перець чорний мелений,приправа до риби – за смаком.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з болгарським перцем на зиму

Вимити всі овочі та почистити їх. Моркву нарізати соломкою...

Пиріг з грибами і сиром

Збити 2 яйця, 150 г сметани, розмякшене масло, сіль, додати борошно. Замісити тісто, накрити його серветкою і залишити на 15 хвилин. Вимішувати тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Очистити і дрібно нарізати гриби, обсмажити на вершковому маслі...

Салат з копченою куркою, ананасом і сиром

Копчену курку розділити на шматочки руками. Нарізати ананаси на шматочки. Нашаткувати пекінську капусту. Відварити моркву, охолодити її, почистити і натерти на терці. Яйця відварити, охолодити, почистити і наперти на терці. Сир натерти на терці. Викласти салат шарами (краще використовувати кільце). На кожен шар зверху сіточку з майонезу...

Відбивні з яловичої печінки

Підготувати дві ємності. Одну для борошна і сухарів, другу для збитих яєць. В кожну додати трохи солі і спецій...

Салат з буряком і апельсином

Буряк вимити, загорнути в фольгу і запекти в духовці при температурі 200 градусів хвилин 50. Апельсин почистити, дольки краще почистити від перегородок...

ЛАВАШ

Змішати борошно та сіль, додати воду і вимішати тісто. Зробити з тіста кулю, завернути його в плівку і залишити на 30 хвилин. Зімяти тісто та розділити на 16 рівних частин. Розкатати кожен шматочок у найтонший коржик. Випікати коржики на розігрітій сухій сковороді по 1 хвилині кожну сторону. Накрити коржики рушником і дати їм охолонути...

Густий суп з шампіньйонами та беконом

Скибочки бекону обсмажити в олії з обох боків до хрусткої скоринки і викласти на серветку, щоб стек зайвий жир. Філе яловичини вимити холодною водою, обсушити та нарізати невеликими кубиками. Моркву та селера, очистивши, нашаткувати тонкою соломкою, червону цибулю – кубиками, печериці – скибочками. Часник порубати...

Салат зі спаржевої квасолі

Підготувати овочі. Квасолю вимити й нарізати на шматочки довжиною 3-4 см. Хвостики відрізати й викинути...

Детокс-салат із морквою та горіхами

Моркву помити, почистити й нарізати за допомогою овочечистки тонкою локшиною. Огірок помити й нарізати так само. Зелень петрушки й базиліку помити, обсушити, подрібнити, і розтерти в ступці. Додати сіль, перець та сметану, добре перемішати...

Картопляно-квасолеві котлети з в’яленими томатами

Картоплю почистити, помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Злить рідину. Розім’яти на пюре. З консервованої квасолі злити рідину (але не всю, залишити 2 ст.л), перекласти в блендер. Подрібнити до однорідної маси. Якщо маса дуже густа, то можна додати рідину з квасолі. З’єднати картопляне пюре з подрібненою квасолею. Добре перемішати. З маси, яка вийшла, сформувати кульку, в ній зробити заглиблення. В це заглиблення покласти в’ялений томат. Сформувати...