Збірник вітань до дня Української Повстанської Армії, Українського козацтва, захисників і захисниць України

В одне з найбільших свят осені, день Покрови Пресвятої Богородиці, що завжди була покровителькою всіх захисників України, відзначаємо нині сімдесяту річницю Української Повстанської Армії, - унікальної потуги, яка, зродившись на крові синів та сльозах матерів, героїчно, без жодної підтримки ззовні, боролася проти всіх окупантів нашої землі. УПА мала тисячі героїв, але й мала мільйони тих, хто їй співчував, хто підтримував, і тому покрила себе невмирущою славою в очах свого народу, стала одним з наріжних каменів у фундаменті української Незалежності, не кажучи вже про те, що витворила зі своєї боротьби яскраві ореоли людської честі, гідності, самопожертви… Тож хай славна пам’ять про героїку повстанської боротьби спонукає всіх нас нині тісно згуртуватися навколо національної ідеї і наполегливо працювати для України. Вічна слава героям-повстанцям полеглим! Шана і повага – живим! Здоров’я Вам, бадьорості духу та щасливого довголіття! Слава Україні! Героям – слава!


Прийміть найщиріші вітання і найкращі побажання з нагоди (дата)річчя створення Української повстанської армії! Для багатьох поколінь українців подвиг вояків УПА завжди буде прикладом незламності духу та високого патріотизму. Нехай свято Покрови стане для нас усіх національним днем вшанування геройського чину та слави вояків Української повстанської армії – армії, яку Провід ОУН покликав вести збройну боротьбу за право українців мати власну державу. Вірю, що попри всі труднощі вільна Україна утвердиться, і це – прямий наслідок національно-визвольних змагань, в авангарді яких стояла Українська повстанська армія. Будьмо ж гідними наших героїв! Слава Україні! Героям Слава!


Створення УПА – це час, від якого почалося творення нової доби в історії української держави. Це день, що викарбував золотими буквами нову сторінку історії української нації, це символ незламної волі українського народу до свободи, до самостійності, до суверенної держави. Низько схиляю голову перед усіма Вами та Вашими побратимами, які поклали своє життя за волю України. Ви є і будете завжди прикладом для молодого покоління, яке бере активну участь у творенні вільної і процвітаючої держави, ім’я якій - Україна. Хай Господь Бог дарує кожному з Вас міцне здоров’я, родинне тепло, щасливе довголіття. Нехай світла пам’ять про загиблих завжди живе у наших серцях. Слава Україні! Героям слава!


Щиро вітаємо Вас із героїчним святом – річницею утворення Української Повстанської Армії. Недаремно ця подія є приурочена до давнього запорізького свята Покрови. Адже з глибини віків покровителькою славного козацтва вважається Пресвята Богородиця, яка своїм омофором (покровом) оберігала українське лицарство. Саме восени тривожного 1942 року піднялися на нещадну боротьбу проти двох найстрашніших світових монстрів кращі сини і дочки нашого народу. Безстрашний, хоч і кривавий шлях пройшла армія „безіменних”. Понад десятиліття, без держави, підтримувані тільки рідними людьми і легендарною ОУН, вони наводили жах на ворогів України. Чимало україноненависників бояться їх і до сьогодні. А ми пам’ятаймо, що кров їх не може бути пролита даремно. І що найвеличнішим пам’ятником їм вічно служитиме справді українська, справді самостійна держава. Тож побудуймо її! Слава Україні! Слава героям!


14 жовтня в Україні відзначається одне з найбільших шанованих свят - Покрови Пресвятої Богородиці, в народі його ще називають Третя пречиста. Цього дня ми з вдячністю і вірою приймаємо заступництво за нас перед Богом Пресвятої Діви Марії, згадуємо історичні події далекої Візантійської епохи, з якої походить коріння національного українського свята. В цей день відзначаємо ще дві важливі для нашої історії дати – день Українського козацтва та день створення Української Повстанської Армії. Українська Повстанська Армія, яка постала в час II світової війни на землях Західної України як збройна сила проти гітлерівської та більшовицької окупації батьківських земель, обрала свято Покрови, віддавшись під опіку святої Богородиці. УПА – це дата, від якої почалося творення нової доби в історії українського війська, це день, що викарбував золотими буквами нову сторінку історії української нації, це символ незламної волі українського народу до свободи, до самостійності, до суверенної держави. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як день українського козацтва. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву - Козацька Покрова. Нехай ці відзначення будуть належним вшануванням тих, котрі заплатили найвищою ціною за визволення України, а для тих, котрі сьогодні змагаються завершити процес століть, нехай вони будуть підбадьоренням. Нехай Господь дарує кожному і усій державі сили і наснаги, добра, щастя, перемог і здобутків і нехай щасливими, багатими духовно та матеріально будуть наші діти, онуки та правнуки. Слава Україні! Героям слава!


У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою УПА, цього року відзначається річниця створення Української Повстанської Армії. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення Повстанської армії у боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення. Вас, дорогі ветерани визвольного руху, не зламали ні тривалі роки виснажливої боротьби, ні сталінські репресії. У найважчі часи Ви залишалися під покровом і захистом Пресвятої Богородиці, брали сили з невичерпної криниці – української національної ідеї. Тож, шановні учасники національно-визвольного руху, щиросердечно вітаю Вас з днем утворення Української Повстанської армії! Бажаю Вам, вашим сім’ям та родинам міцного здоров’я, добробуту, наснаги та довголіття. Запевняю Вас, що Ваш подвиг живе у пам’яті і пошані поколінь, вдячних за гідний наслідування приклад, за залишену спадщину – волелюбність і відданість, патріотизм і героїзм. Нехай цей день золотої осені стане для Вас справжнім святом заслуженого визнання і турботи. Зі святом Вас! Слава Україні! Героям слава!


Щиросердо вітаю Вас з днем утворення Української Повстанської армії! Звитяга УПА вже стала легендою, яка золотими літерами вписана на скрижалях історії нашої держави і назавжди залишиться у пам’яті народу. Вас, дорогі ветерани визвольного руху, не зламали ні тривалі роки виснажливої боротьби, ні сталінські репресії. У найважчі часи Ви залишалися під покровом і захистом Пресвятої Богородиці, брали сили з невичерпної криниці – української національної ідеї. Ми схиляємо голови перед Вашою мужністю та силою духу. Сьогодні ветерани УПА знову в строю. Вони – активні учасники суспільного життя, живий приклад для молодого покоління, якому належить розбудувати власну державу, утверджувати ідеали свободи, демократії та соборності. З нагоди Вашого свята бажаю Вам, Вашим сім’ям та родинам міцного здоров’я, добробуту, наснаги та довголіття. Слава Україні! Героям слава!


Вітаємо вас з нагоди дня Покрови Пресвятої Богородиці та роковин з дня утворення Української Повстанської армії. Ми пам'ятаємо Ваш героїчний подвиг. Завдяки вашій вірі та самопосвяті сьогодні ми можемо стверджувати - Українська держава існує. Ми схиляємо наші голови перед Вами і просимо Бога, щоб він послав Вам ще міцного здоров'я, радості та благополуччя. Слава Україні! Героям Слава!


1 2 3