місто Судова Вишня,
список міст та селищ Львівської області



місто розташоване на річці Вишні. Найдавніші сліди перебування людини на території сучасної Судової Вишні відносяться до епохи бронзи (II тис. до н.е.), що підтверджується знахідками кам’яних знарядь та уламків посуду. Вперше згадується в Галицько-Волинському літописі 1230 року.


Загальна кількість сіл: 44
Загальна кількість міст: 8
Загальна кількість смт.: 2


Львівська область - адміністративно-територіальна одиниця на заході України. Область розвинена в економічному, туристичному, культурному та науковому напрямках. Утворена 27 листопада 1939 року після анексії східної частини Польщі Радянським Союзом за Пактом Молотова - Ріббентропа.

До складу Львівської області входить 7 районів: Львівський, Дрогобицький, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Золочівський та Яворівський райони. Розташована в таких зонах: лісовій, лісостеповій, передгірних і гірських районах Карпат. Ліси займають понад четверту частину площі області.

У Львівську область входять: населених пунктів - 1928, у тому числі: міського типу - 78, у тому числі: міст - 44, у тому числі: міст обласного значення - 9; міст районного значення - 35; селищ міського типу - 34; сільського типу - 1850, у тому числі: сіл - 1849; селищ - 1. районних рад - 7; територіальних громад - 711; об'єднаних територіальних громад - 41.