Як зварити гречку
(Корисні поради на кожен день)
Кількість голосів: 0
Спочатку потрібно перебрати крупу та прибрати всі сторонні елементи. Потім – промити під проточною водою, доки рідина не стане прозорою. Щоб зварити гречку потрібно взяти води удвічі більше ніж гречки. Наприклад на 1 склянку гречки потрібно дві склянки води (в таких пропорціях гречка вийде розсипчастою).
Засипати крупу в каструлю і залити водою. Довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і варити приблизно 15-20 хвилин. Під час варіння перемішувати кашу не потрібно. Щоб перевірити чи гречка зварилась потрібно провести ложкою по дну, якщо води там немає, то каструлю можна знімати з плити.
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Коріння хрону використовують як приправу до їжі та у консервуванні. Молоде листя хрону додають у салати, а також під час засолювання помідорів та огірків. Корені містять глюкозу, галактозу, вітаміни С, Bi і ВГ, гірчичну олію. Листя хрону містить вітамін С, мінеральні солі: кальцій, калій і фосфор. Страви з хроном – смачні, але для приготування цих страв треба прикласти чимало зусиль. Чого варте тільки подрібнення хрону...
Спосіб приготування: Закип’ятити воду і додати сіль. Занурити макарони у киплячу воду і варити протягом 10 хвилин (води повинно бути більше ніж макаронів). Готові вироби відкинути на друшляк і процідити (Можна перевірити чи готові макарони – попробувати на смак, якщо тверді – тоді потрібно ще деякий час варити). Додати масла. Смачного! ...