Як почистити хрін без сліз
(Корисні поради на кожен день)


Кількість голосів: 0


Коріння хрону використовують як приправу до їжі та у консервуванні. Молоде листя хрону додають у салати, а також під час засолювання помідорів та огірків. Корені містять глюкозу, галактозу, вітаміни С, Bi і ВГ, гірчичну олію. Листя хрону містить вітамін С, мінеральні солі: кальцій, калій і фосфор.

Страви з хроном – смачні, але для приготування цих страв треба прикласти чимало зусиль. Чого варте тільки подрібнення хрону на терці.

Як почистити хрін без сліз
Як почистити хрін без сліз

Для того, щоб очі під час натирання хрону не сльозилися потрібно:

1. Використовувати захист для очей – окуляри які щільно прилягають до очей. Але через деякий час, коли закінчиться свіже повітря – їдкі пари хрону почнуть потраплять через ніс та рот.

2. Перед натиранням хрону поставити коріння в морозильну камеру на кілька годин, або вимочувати його в холодній воді.

3. Терти хрін на свіжому повітрі. Наприклад на балконі або в будь-якому іншому місці де є постійна циркуляція свіжого повітря.

Натертий хрін краще відразу обробити і зберігати в щільно закритих контейнерах!





У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як варити макарони (рожки)

Спосіб приготування: Закип’ятити воду і додати сіль. Занурити макарони у киплячу воду і варити протягом 10 хвилин (води повинно бути більше ніж макаронів). Готові вироби відкинути на друшляк і процідити (Можна перевірити чи готові макарони – попробувати на смак, якщо тверді – тоді потрібно ще деякий час варити). Додати масла. Смачного! ...

Як зварити гречку

Спочатку потрібно перебрати крупу та прибрати всі сторонні елементи. Потім – промити під проточною водою, доки рідина не стане прозорою. Щоб зварити гречку потрібно взяти води удвічі більше ніж гречки. Наприклад на 1 склянку гречки потрібно дві склянки води (в таких пропорціях гречка вийде розсипчастою). ...