Хачапурі з сиром(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №149)
![]() | 4 листопада 2022р. |
![]() | 1302 |

Всипте половину борошна у миску. Всередині борошна зробіть долонею кратер та налийте туди кефір. Додайте соду та починайте місити тісто. Спочатку робіть це ложкою, потім - руками. Додайте другу частину борошна та рослинну олію - тісто стане еластичнішим і не прилипатиме до рук. Якщо тісто все одно липне до рук, змастіть їх олією та продовжуйте замішування. Зробіть із тіста кулю, загорніть у харчову плівку та лишіть «відпочивати» на 30 хвилин у холодильнику.
Розтопіть вершкове масло у невеликій каструльці. Твердий сир натріть на крупній терці. Додайте до нього розтоплене масло. Додайте сіль та ретельно перемішайте.
Розділіть тісто на 2 частини. З першої сформуйте млинець завтовшки 4-5 мм. Викладіть начинку з сиру та масла на середину млинця та пальцями з’єднайте краєчки у «мішечок». У самому кінці лишіть невеликий отвір, крізь який буде виходити пара.
Переверніть мішечок та розкатайте качалкою. Ви отримаєте млинець з начинкою всередині - майбутнє хачапурі.
Обсмажуємо хачапурі на сковорідці без додавання олії 7-10 хвилин під кришкою з кожної сторони до золотистого кольору. Страва готова!
• Кефір - 100 мл
• Сода - 0,5 ч. л
• Рослинна олія - 1 ст. л
• Твердий сир - 200 г
• Масло вершкове - 50 г
• Сіль - за смаком
(всього голосів: 10)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
10 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Помідори, листя вишні, смородини, малини, хрону і селеру вимити. Тару для засолки томатів теж добре вимити (стерилізувати не обовязково)...

Нарізати філе. Кубики необхідні маленькі. Покласти у сковорідку. Влити олію. Засмажити. Кубики повинні забарвиться в красивий золотистий колір. Остудити. Нашаткувати капусту. Надіслати до курячих шматочків. Підсолити. Влити майонез. Перемішати...

Нарізати філе шматочками 1х1 см, цибулю подрібніть. Змішайте з яйцем, борошном, спеціями та подрібненою зеленню. Змоченими у воді руками сформуйте котлети, обкачайте в борошні та викладіть на добре розігріту пательню з олією. Смажте 30 секунд на великому вогні, тоді зменшіть вогонь та готуйте під кришкою 5 хвилин. Переверніть та смажте ще 5 хвилин з другого боку, до рум’яної скоринки. Смачного! ...

Збийте яйця з цукром до пишної білої піни. Додайте рослинну олію і молоко і добре перемішайте. Всипте просіяне борошно, зєднане з розпушувачем, і замісіть однорідне досить рідке тісто. Форму діаметром 28 см вистеліть пергаментом. Викладіть тісто у форму і розкладіть зверху нарізане на часточки яблуко...

Збити 2 яйця, 150 г сметани, розмякшене масло, сіль, додати борошно. Замісити тісто, накрити його серветкою і залишити на 15 хвилин. Вимішувати тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Очистити і дрібно нарізати гриби, обсмажити на вершковому маслі...

Курячі стегенця посолити і поперчити. У сковорідці розігріти оливкову олію, викласти курку шкіркою донизу, обсмажити з одного боку, потім з другого, до золотистого кольору. Лимони порізати великими шматочками, з оливок злити маринад...

Свіжу капусту нашаткувати і прим’яти. Огірок натерти на терці для корейської моркви, редиску натерти на дрібній терці...

Нарізати дрібно цибулю. Огірки нарізати соломкою...

З яєць смажимо 2 налисника. Дрібно шаткуємо капусту, соломкою нарізаємо шинку і налисники...

Нарізати цибулю дрібним кубиком, додати оцет, цукор і воду. Перемішати все і замаринувати на 10-15 хв...