Пиріжки з квашеною капустою в
духовці
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №194)

10 листопада 2022р.
2012


Прогріваємо воду до 38 градусів;

Засипаємо в воду дріжджі, цукор і 1 столову ложку борошна, все розмішуємо. Відставляємо в сторону на 20 хвилин;

В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю;

Заливаємо в борошно дріжджову суміш, додаємо олію, всі компоненти перемішуємо ложкою;

Далі вручну замішуємо тісто. Воно повинно бути еластичним і не прилипати до рук;

Накриваємо ємність з основою рушником або харчовою плівкою;

Прибираємо на годину або півтори в тепле місце, щоб основа підійшла;

Тим часом готуємо начинку. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками;

Ставимо на вогонь сковороду з високими стінками, наливаємо олію і гріємо;

На гарячу олію засипаємо цибулю, обсмажуємо до румяного кольору;

Квашену капусту промиваємо, віджимаємо від зайвої рідини і перекладаємо в сковороду до цибулі. Все змішуємо;

Додаємо до начинки томатну пасту, приправи, трохи води;

Все добре перемішуємо і залишаємо обсмажуватися протягом 30 хвилин;

Присипаємо стіл борошном, викладаємо тісто, ділимо його на 20 шматочків;

Розкачуємо кожен шматочок у вигляді круглого коржа, в центр викладаємо столову ложку начинки;

Защипуємо краї, робимо рівний шов в центрі.

Змащуємо деко для запікання олією і викладаємо на нього всі пиріжки швом вниз;

Верх пиріжків змащуємо олією;

Прогріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди форму. Залишаємо запікатися на 25-30 хвилин.


• борошно – 2 склянки;
• вода – півтори склянки;
• дріжджі сухі – 7 грам;
• олія – 150 мл;
• цукор – 1 ч. ложка;
• щіпка солі.
• Що потрібно для начинки:
• капуста квашена – півкілограма;
• цибуля – 1 штука;
• томатна паста – 1 велика ложка;
• перець мелений – щіпка;
• спеції будь-які.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 10)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
91


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Рибні котлети

Перекрутіть рибне філе на фарш. Батон подрібніть, розімніть і додайте до фаршу. Плавлений сир і часник натріть на дрібній терці. Додайте тертий сир, часник і яйця у фарш. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте...

М’ясо запечене з овочами

М’ясо посолити і поперчити з кожного боку. Розігріти сковороду...

Баклажани в аджиці

Баклажани порізати кружечками, посолити. Подрібнити перець, часник і томати, додати спеції. Помити овочі, обсушити, посмажити...

Класична солянка з куркою

Куряче філе заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо близько 25 хвилин, періодично знімаючи піну. У цей час подрібнюємо цибулю і всі види ковбас. Тонкою соломкою ріжемо солоні огірки. Нарізаємо маслини. У рослинній олії обсмажуємо цибулю до м’якості. Сюди ж відправляємо ковбасу і солоні огірки. Обсмажуємо все разом пару хвилин. Доповнюємо засмаження томатною пастою та розсолом. Тушкуємо 10 хвилин. Витягаємо...

Лінивий хачапурі

1. У миску виливають яйця, збивають та солять. Потім заливають молоко та інгредієнти ретельно збивають. 2. Далі додають борошно, і знову все перемішують. Потім черга сиру, який натирають на тертці і поступово засипають, помішуючи суміш...

Гаряча закуска з кабачків і помідорів

Всі овочі промити і просушити. Кабачки нарізаємо кружечками по 1 см. Помідори також нарізати кружечками. Нарізати зелену цибулю. Скласти в форму для запікання нарізані овочі, чергуючи кабачки з помідорами. Посолити і поперчити овочі, додати за бажанням будь-які інші спеції...

Капуста квашена зі спеціями

До пошаткованої капусти додають сіль і потрохи вминають. Далі одразу перекладають у сухі чисті трилітрові банки: шар капусти, лаврове листя, кілька горошин духм’яного і чорного перцю, тмин, далі знову шар капусти. І так чергувати кілька разів. Добре втрамбувати капусту, щоб та пустила сік. У банку втиснути пластикову кришку, тільки перевернутим боком, і закрити капроновою кришкою. Банки одразу поставити на холод. Капусту в банках не перемішувати, не випускати гази...

ПУДИНГ З ОВОЧАМИ ТА РИСОМ (від 1 року)

Рис відварити 15 хвилин, майже до готовності і остудити. Овочі відварити 5-7 хвилин, остудити і нарізати кубиками, додати в рис. Змішати яйце з молоком, влити в суміш овочів та рису. Викласти готове тісто у форми для пудингу, запікати в духовці за 180 градусів 20 хвилин. Можна приготувати на водяній бані або пароварці...

Пиріжки з мясом і грибами

Спочатку потрібно підігріти воду, додайте туди трохи солі, цукор і дріжджі. Перемішайте вміст каструльки, потім влийте в неї три столові ложки олії. Вбийте туди ж одне яйце, злегка перемішайте. Вилийте заготовку для тесту в глибоку миску, туди ж додайте половину просіяного борошна. Постійно перемішуючи, додайте другу частину. Вимішуйте тісто ложкою, потім з’єднайте руки. Скачайте отриману суміш в кулю, накрийте рушником. Залиште на годину в теплому...

Філе мінтаю в лимонному клярі

Філе мінтаю промити, промакати паперовим рушником, посолити, поперчити додати приправу. В тарілку просіяти борошно, додати щіпку солі...