Суп з галушками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №22)
22 травня 2022р. | |
52 |
У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Кладемо в неї куряче філе.
Моркву, цибулю, картоплю і корінь селери очищаємо від шкірки.
Часник промиваємо і розчавлює ножем прям в шкірці. Картоплю нарізаємо кубиком.
До курячого філе кладемо картоплю, цибулю, моркву і часник. Варимо 10 хвилин.
У миску всипаємо борошно, додаємо вершки або молоко, вбиваємо куряче яйце, додаємо вершкове масло і подрібнену зелень.
Масу солимо і ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Через відведений час бульйон солимо і перчимо до смаку, варимо ще 5 хвилин.
Беремо чайну ложку і занурюємо в бульйон, трохи прогріваємо. Потім беремо нею трохи тіста і опускаємо в бульйон, виходить одна галушка. Таким чином робимо всі галушки. Варимо суп ще 5 хвилин і знімаємо суп з вогню. І все, можна подавати до столу.
• 1.5 літра води
• 1 куряча грудка
• 1 морква
• 1 цибулина
• 2 штуки картоплі
• 70 грам кореня селери
• 3 зубчики часнику
• сіль, перець за смаком
•
• Для галушок
• 6 столових ложок пшеничного борошна
• 100 мілілітрів молока або вершків
• 1 куряче яйце
• 10 грам вершкового масла
• пів пучка свіжої зелені
• сіль
(всього голосів: 8)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
8 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Це чудовий варіант пісного обіду або для дієтичного харчування. За потреби можете додати шматочки м’яса або ще кілька видів овочів: кабачки, цвітну капусту, броколі. Але в рецепті використано лише цибулю, моркву, перець та баклажан. Овочі очистити, порізати півкільцями, перець подрібнити соломкою...
Цибулю почистити, дрібно посікти, покласти в чашу мультиварки, додати олію, ввімкнути режим «Смаження» і обсмажити цибулю до прозорості. Додати фарш і обсмажувати ще 5–7 хвилин з відкритою кришкою, періодично помішуючи і розбиваючи грудки. Додати помідори з соком, овочі, прованські трави, цукор, добре перемішати. Ввімкнути режим «Тушкування» на 40 хвилин. Приправити сіллю й перцем, додати потовчений часник і дрібно нарізані листочки петрушки...
Авокадо порізати шматочками. Скласти в салатник і полити лимонним соком, щоб воно не потемніло...
Куряче філе відварити до готовності і охолодити (воду посолити) Курку і огірок нарізати кубиками...
Куряче філе вимити і нарізати шматочками. Перекласти в глибоку миску, додати 3 ст.л. соєвого соусу і 1 ч.л. паприки...
Картоплю почистьте та наріжте поздовжніми скибками. Накрийте протвінь фольгою та змажте її рослинною олією. Розкладіть на фользі картоплю. Додайте сіль та перець...
Всипте половину борошна у миску. Всередині борошна зробіть долонею кратер та налийте туди кефір. Додайте соду та починайте місити тісто. Спочатку робіть це ложкою, потім - руками. Додайте другу частину борошна та рослинну олію - тісто стане еластичнішим і не прилипатиме до рук. Якщо тісто все одно липне до рук, змастіть їх олією та продовжуйте замішування. Зробіть із тіста кулю, загорніть у харчову плівку та лишіть «відпочивати» на...
Листя салату вимити і висушити. Копчену грудинку нарізати тонкими скибками. Помідори черрі нарізати навпіл. Цибулю нарізати кільцями або півкільцями. За бажанням цибулю можна замаринувати (2 ст.л. оцту + 1 ст.л. цукру). Приготувати заправку...
Не почищений мигдаль подрібнити в борошно за допомогою блендера. Додати цукор, білки й перемішати. Нагрівати на водяній бані, помішуючи, до температури тіла – маса почне гуснути. Додати борошно і ще раз перемішати. З отриманого тіста за допомогою кондитерського мішка відсадити печиво, залишаючи місце між виробами, на застелене пергаментним папером деко. Випікати в розігрітій до 190С духовці протягом 15-17 хвилин...
Відварити куряче філе і яйця. Баклажани нарізати на тонкі півкільця...