Грецький салат(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №26)
![]() | 22 травня 2022р. |
![]() | 1349 |

Все, крім цибулі, ріжемо великими кубиками. Цибульку тоненькими кільцями. Додаємо маслини, акуратно перемішуємо, солимо, поливаємо олією, викладаємо на широку тарілку. Бринзу за бажанням ріжемо дрібними кубиками і перемішуємо з іншими інгредієнтами, або нарізаємо невеликими прямокутниками і викладаємо зверху на салат уздовж облямівки тарілки. Прикрашаємо маленькими листочками базиліка або посипаємо італійськими травами.
• Огірки
• Перець болгарський
• Цибуля ріпчаста
• Маслини
• Сир бринза
• Базилік або суміш італійських трав
• Олія оливкова або соняшникова
(всього голосів: 6)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
6 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Помідори розрізати на частини. Авокадо очистити від шкіри і порізати кубиком...

Капусту шаткуємо дуже тонко, присолюємо (перчимо при бажанні) і розминаємо руками, щоб трохи обм’якла і осіла. Викладаємо овочеву нарізку у форму для запікання, розрівнюємо поверхню. Змішуємо інгредієнти для тіста: борошно, сметану, майонез, яйця, сіль і розпушувач. За консистенцією тісто має бути як на оладки. Заливаємо тісто у форму з капустою, зверху змащуємо поверхню яєчним жовтком, випікаємо в духовці, розігрітій до 180 °С, протягом 45 ...

Цибулю почистити й нарізати. З апельсина зняти тертушкою цедру, розрізати навпіл і видавити сік. У чашу мультиварки покласти шматочок масла. Увімкнути режим «Випічка». Коли масло розтопиться, викласти в чашу цибулю й обсмажити її до золотистого кольору. Додати цедру апельсина та мед. Обсмажувати З хвилини. Журавлину помити й подрібнити блендером, вилити ягідне пюре в чашу. Додати сік апельсина, сіль та перець. Готувати 20 хвилин у режимі «Плов». Охололий соус...

Нашаткувати тоненько капусту. Додати сіль, зім’яти руками...

Підготувати дві ємності. Одну для борошна і сухарів, другу для збитих яєць. В кожну додати трохи солі і спецій...

Ревінь очистити, нарізати на шматки (1-2 см) і залити окропом на 30 секунд. Воду злити і дочекатися, коли ревінь охолоне. Ошпарений ревінь покласти в миску, посипати цукром (2-3 столові ложки) і перемішати...

Обсмажити філе нарізану кубиками до готовності без олії. Нарізати великими кубиками сир і помідор...

Курячі стегенця посолити і поперчити. У сковорідці розігріти оливкову олію, викласти курку шкіркою донизу, обсмажити з одного боку, потім з другого, до золотистого кольору. Лимони порізати великими шматочками, з оливок злити маринад...

Виноград нарізати на чотири, капусту – соломкою, курку – середнім кубиком. Сир і яйця натерти на крупній терці...

Мідій розморозити, обсушити й обсмажити в оливковій олії протягом 5 хвилин. Яйця зварити накруто, почистити і нарізати. Огірки помитий нарізати. Цибулю та кріп помити, обсушити й подрібнити. Капусту тонко нашаткувати. У салатнику змішати мідій, огірки, яйця, капусту, цибулю та кріп...