Капуста з огірками на зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №48)

10 червня 2022р.
1155


Капусту тонко нашаткувати. Можна брати молоду капусту, а можна стару.

Підготовлену капусту пересипати в каструлю, в якій буде тушкуватися наше блюдо. Влити олію і 9% оцет, додати сіль і цукор. Перемішати руками й трохи віджати, щоб капуста пустила сік. Залишити каструлю в стороні, поки займаєтеся іншими овочами.

Моркву очистити й нарізати тонкою соломкою завдовжки приблизно 3 сантиметри. Для цього нарізати її на барила, бочки на тонкі пластини й вже пластини на соломку. Огірок помити, зрізати кінчики й нарізати аналогічно морквині – тонкою соломкою завдовжки по 3 сантиметри. Цибулю очистити й нарізати півкільцями.

Всипати підготовлені моркву, огірок і цибулю в каструлю з капустою.

Все добре і рівномірно перемішати руками або деревяною лопаткою.

Поставити каструлю з овочами на середній вогонь і тушкувати протягом 5-7 хвилин при помішуванні деревяною лопаткою.

Поки маса тушкується нам потрібно простерилізувати банки й кришки. У чайник налити холодну воду, опустити в неї кришки, встановити банку для майбутньої заготовки й ставити її на плиту на середній вогонь. Почекати закипання й кипятити 5 хвилин, щоб банку добре обдало паром.

Готову масу перекласти з каструлі в простерилізовані банки, закотити простерилізованими кришками. Перевернути й накрити теплим рушником до повного охолодження. Готову консервацію зберігати в холодильнику або підвалі.


• Капуста білокачанна – 400 г
• Огірки – 100 г
• Цибуля – 100 г
• Морква – 100 г
• Оцет – 10 мл
• Сіль – 0.5 ст.л.
• Цукор – 1 ст.л.
• Рослинна олія – 60 мл

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з телятиною

Телятину відварити в підсоленій воді, охолодити в бульйоні. Відварити яйця...

Салат з кеш’ю

Овочі і зелень нарізати за смаком. Посолити, поперчити, додати олію і кеш’ю...

Пиріг з грибами і сиром

Збити 2 яйця, 150 г сметани, розмякшене масло, сіль, додати борошно. Замісити тісто, накрити його серветкою і залишити на 15 хвилин. Вимішувати тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Очистити і дрібно нарізати гриби, обсмажити на вершковому маслі...

Детокс-салат із морквою та горіхами

Моркву помити, почистити й нарізати за допомогою овочечистки тонкою локшиною. Огірок помити й нарізати так само. Зелень петрушки й базиліку помити, обсушити, подрібнити, і розтерти в ступці. Додати сіль, перець та сметану, добре перемішати...

чебуреки з сиром

Ретельно просійте борошно, щоб не було грудочок. В глибокій мисці розчиніть сіль в окропі. Влийте 1 ст. л олії. До окропу додайте борошно та ретельно вимішайте еластичне тісто. Загорніть його в харчову плівку та поставте в холодильник відпочити на дві години...

Грецький салат

Всі овочі добре вимити. Перець нарізати великими шматочками...

Бананове морозиво з хурмою

Банани почистити від шкірки і, нарізавши на шматочки, прибрати в морозильну камеру на 2 години. Хурму почистити від шкірки й насіння і разом із замороженими шматочками бананів збити в блендарі до однорідної густої маси, додавши сік лимона. Розкласти масу у формочки і поставити в морозильну камеру на 6 годин. При цьому морозиво потрібно акуратно перемішувати кожні 30 хвилин...

Салат з тунцем і сиром

Порубати яйця. Злити рідину з рибної консерви. Нарізати. Отримані шматки відправити до яєць. Нашаткувати цибулю. Змішати з консервою. Нарізати сир і помідор. Підготовлені кубики відправити до риби. Наламати листя салату, нарізати оливки. Помістити в салат. Підсолити. Влити майонез. Перемішати...

Салат з баклажанами

Баклажан нарізати на четверть кільця товщиною 3 мм. Перець підрум’янити в духовці...

Курячі котлети

Куряче філе, кабачок, моркву, часник і плавлений сир перекрутіть на мясорубці. Ретельно перемішайте. До отриманої маси додайте яйце і крохмаль. Посоліть і поперчіть. Ще раз ретельно перемішайте. З фаршу сформуйте невеликі приплюснуті котлетки. Обваляйте в борошні...