Капуста з огірками на зиму(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №48)

10 червня 2022р.
2800


Капусту тонко нашаткувати. Можна брати молоду капусту, а можна стару.

Підготовлену капусту пересипати в каструлю, в якій буде тушкуватися наше блюдо. Влити олію і 9% оцет, додати сіль і цукор. Перемішати руками й трохи віджати, щоб капуста пустила сік. Залишити каструлю в стороні, поки займаєтеся іншими овочами.

Моркву очистити й нарізати тонкою соломкою завдовжки приблизно 3 сантиметри. Для цього нарізати її на барила, бочки на тонкі пластини й вже пластини на соломку. Огірок помити, зрізати кінчики й нарізати аналогічно морквині – тонкою соломкою завдовжки по 3 сантиметри. Цибулю очистити й нарізати півкільцями.

Всипати підготовлені моркву, огірок і цибулю в каструлю з капустою.

Все добре і рівномірно перемішати руками або деревяною лопаткою.

Поставити каструлю з овочами на середній вогонь і тушкувати протягом 5-7 хвилин при помішуванні деревяною лопаткою.

Поки маса тушкується нам потрібно простерилізувати банки й кришки. У чайник налити холодну воду, опустити в неї кришки, встановити банку для майбутньої заготовки й ставити її на плиту на середній вогонь. Почекати закипання й кипятити 5 хвилин, щоб банку добре обдало паром.

Готову масу перекласти з каструлі в простерилізовані банки, закотити простерилізованими кришками. Перевернути й накрити теплим рушником до повного охолодження. Готову консервацію зберігати в холодильнику або підвалі.


• Капуста білокачанна – 400 г
• Огірки – 100 г
• Цибуля – 100 г
• Морква – 100 г
• Оцет – 10 мл
• Сіль – 0.5 ст.л.
• Цукор – 1 ст.л.
• Рослинна олія – 60 мл

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з чіпсами

Корейську моркву ріжемо на короткі смужки і викладаємо шаром на велику плоску тарілку. Промазуємо майонезом; Гриби потрібно відварити до готовності. Далі розрізаємо їх на дрібні шматочки; ...

Яблучний чатні

Яблука помити, почистити, видалити насіннєві коробки й нарізати дрібними кубиками. У чашу мультиварки покласти вершкове масло, ввімкнути програму «Випічка». Додати аніс, імбир, гвоздику, палички кориці та дрібно нарізаний перець чилі. Помішуючи, обсмажити все це протягом 2 хвилин. Додати куркуму та яблука і обсмажувати 10 хвилин. Влити воду, встановити режим «Плов» і готувати 15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування додати в соус трохи солі та мед...

Кабачки в вершковому соусі зі шпинатом і куркою

Філе куряче нарізати кубиком. В миску для маринування викласти нарізане філе і додати оливкову олію, часник (пропустити через прес), суміш сушених трав і сіль...

Зрази з яєчно-сирною начинкою

Для начинки потрібні відварені яйця, сир і масло. Подрібнити їх. Масло для зрцчності зааморозити в холодильнику. Змішати фарш, подрібнену цибулю, батон вимочений в молоці і вичавлений від зайвої рідини. Посолити, поперчити, перемішати...

Фарширований перець

Перці добре промити, протерти насухо, розрізати навпіл і вирізати серцевину з насінням, залишивши хвостики. Щоб перчик добре пропекти і шкурка краще відокремлювалася, треба змастити його з зовнішнього боку олією. Викласти перчик у форму для запікання...

Теплий овочевий салат

Нарізати дрібно цибулю. Огірки нарізати соломкою...

Салат з кеш’ю

Овочі і зелень нарізати за смаком. Посолити, поперчити, додати олію і кеш’ю...

Салат з консервованим тунцем

Відварити яйця. В тунець додати гірчицю, мед, сіль, перець...

Салат з куркою і сухариками

Обсмажити куряче філе і нарізати кубиками, так само нарізати сир і помідори. Додати сухарики, подрібнену зелень...

Капуста з опеньками

Гриби варять у воді поки не впадуть на дно каструлі. Відціджують, промивають і злегка обсмажують на олії. Так само легко обсмажують дрібно накраяну цибулю та потерту моркву. Овочі, гриби, сіль, цукор й перець змішують з капустою. На дно банок розкладають по лавровому листу й по два-три горошки духмяного перцю, стільки ж гвоздики. Наповнюють банки капустою й стерелізують. Півлітрові 20 хвилин, літрові – 35. Закривають залізними кришками й ключем...